Grafstenen en grafmonumenten in Veenendaal

Rijtink grafstenen Veenendaal worden geleverd vanuit ons eigen steenhouwerij in Veenendaal. Hierdoor is het mogelijk om aan het monument een persoonlijke invulling te geven. Door met u uw wensen te bespreken in onze showroom in Veenendaal creëren we een ontwerp dat aansluit bij uw wensen en het karakter van uw dierbare. Steenhouwerij Rijtink beschikt over een zeer geavanceerd programma, waarmee we ontwerpen in 3D  zodat u een goede indruk krijgt van het eindresultaat. Wij hebben een enorm aanbod en kunnen indien gewenst een ontwerp volledig afstemmen op uw wensen. Wij leveren ook urnamenten, urnenbijzettingen of complete tempels.

Accessoires voor grafstenen in Veenendaal

Ook leveren wij accessoires voor grafstenen in Veenendaal zoals; bloembakken, lantaarns, vazen of bronzen ornamenten. De mogelijkheden zijn eindeloos en wij denken graag met u mee en helpen u bij het maken van de juiste keuze.

Restauratie van grafstenen in Veenendaal

Ook voor restauratie van grafstenen in Veenendaal kunt u terecht bij Steenhouwerij Rijtink. Wij halen de grafsteen of grafzerk op en restaureren deze volledig in onze werkplaats in Veenendaal. Renovatiewerkzaamheden bestaan uit;

  • Opnieuw beletteren of bijwerken van bestaande belettering
  • Delen van het monument vervangen of renoveren
  • Beschadigingen op monumenten herstellen

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van restauratie van een grafsteen in Veenendaal? Bekijk onze pagina restauratie

Kom eens langs in onze toonzaal

Wij snappen dat het uitzoeken van een grafmonument een beladen onderwerp kan zijn en helpen u dan ook graag persoonlijk met het maken van de juiste keuze. Daarom nodigen we u graag uit in onze showroom zodat u kunt bekijken welke mogelijkheden er zijn en persoonlijk kennis te maken. Mocht u geen mogelijkheid te hebben om langs te komen, dan maken we graag een afspraak bij u thuis.

Steenhouwerij Rijtink Veenendaal

Steenhouwerij Rijtink
Wiltonstraat 29
3905 KW Veenendaal
Telefoon: +31 (0)318-525146

Openingstijden:
Ma t/m vr: 11.00 t/m 16.00 uur
Zat: 10.00 t/m 14.00 uur
info@steenhouwerij-rijtink.nl
Routebeschrijving

Tijdens openingsuren is een afspraak niet nodig om onze toonzaal te bezoeken. Wilt u buiten deze tijden een bezoek brengen of heeft u liever onze adviseur aan huis? Dan kunt u het afspraakformulier invullen of telefonisch een afspraak maken.

Begraafplaats Veenendaal - Steenhouwerij Rijtink
Begraafplaats Veenendaal - Steenhouwerij Rijtink
Begraafplaats Veenendaal - Steenhouwerij Rijtink

Begraafplaats(en) Veenendaal

Katholieke begraafplaats
Adres: Nieuweweg-Noord 255, 3905 LW Veenendaal

Algemene begraafplaats ‘Munnikenhof’
Adres: Munnikenweg 4 3905 MH Veenendaal

Oude algemene begraafplaats ‘Weverij’
Adres: Weverij, Veenendaal

Veenendaal groeide snel aan het begin van de 20e eeuw daardoor kwam er behoefte aan een grotere begraafplaats en die ruimte werd gevonden aan de Munnikenweg. De begraafplaats is in 1917 in gebruik genomen. In 1945 volgde onder leiding van de Nederlandse Heidemij een nieuwe uitbreiding. Er werd een grote rotonde ontworpen waarop de grafvelden aangesloten werden met hun paden. In 1976 werd de begraafplaats nog een keer uitgebreid. De toen aangelegde grafvelden hadden de vorm van rechthoekige kamers, sober en overzichtelijk. Met het nieuwe Rouwcentrum gebouwd in 1985 kreeg de begraafplaats ook een nieuwe ingang. Op de plaats van de oude aula werd een urnenmuur gebouwd. Veel grafmonumenten op het oude deel zijn van hardsteen gemaakt en voorzien van versieringen zoals begin 19e eeuw gebruikelijk was. Typerend voor Veenendaal op andere plaatsen op de begraafplaats zijn de sobere grafmonumenten met een omranding en de aanduiding op de staande steen familie graf en dan een naam. De algemene begraafplaats Munnikenhof kent verschillende afdelingen een Algemeen deel een Rooms Katholiek deel en zelfs een Islamitisch gedeelte. Veenendaal kent rusttermijnen op de begraafplaats van 30 jaar wat overeenkomt met de behoeftes van de inwoners in deze gemeente. Op de Munnikenhof is een eeuw begraaf traditie van Veenendaal zichtbaar en dat verdient extra aandacht. De structuur van de oude begraafplaats heeft de gemeentelijke monumentenstatus ontvangen.

Joodse Begraafplaats Veenendaal Parallelweg

In 1900 werd de joodse begraafplaats in Veenendaal gesticht. Al in de 17e eeuw was er sprake van Joden in Veenendaal. Pas in 1899 was de gemeenschap groot genoeg om over te gaan tot een een eigen begraafplaats. Veenendaal kende 101 joden op 3730 inwoners in 1869. Er is alsnog een zerk geplaatst op het graf van Joseph van Praagh. Hij overleed tijdens een onderduik aan een ziekte in 1943. Op 4 februari 2015 werd die zerk in het Joods metswa onthuld. Rabbijn Shmuel Katz sprak daarbij de volgende woorden: In de Joodse traditie is een grafzerk van belang, omdat een overledene geen goede daden meer kan doen. Hij is als het ware versteend, zoals een steen ook niet kan groeien. De zerk is dus een oproep om in nagedachtenis van de overleden iets goeds te doen voor hem of haar. De zerk is tevens op een bepaalde manier de laatste verbinding tussen de overledene en diegenen die hij achterliet.

Onze collectie

Granieten grafstenen

Lees verder

Grafzerken

Lees verder

Ruwe grafstenen

Lees verder

Design grafstenen

Lees verder

Urnament

Lees verder

Restauratie

Lees verder

Menu