Grafstenen Veenendaal

Steenhouwerij Rijtink biedt grafstenen aan in Veenendaal. Dat beperkt zich niet alleen tot grafstenen ook urnenmonumenten of urnamenten bieden wij aan. In een goed gesprek waarin wensen en ideeën uitgewisseld worden komen we tot een passende oplossing. Waarmee een persoonlijk grafmonument of urnenbijzetplaats gecreëerd wordt. Ook het plaatsen en de vergunningen afhandeling nemen wij voor onze rekening. Voor een gedegen advies over gedenkstenen bent u bij ons aan het goede adres.

Liggende grafsteen

Natuurlijke grafsteen

grafsteen

Bijzonder grafmonument

Grafmonument Veenendaal

Grafmonument Veenendaal

Katholieke begraafplaats

begraafplaats-veenendaal

Nieuweweg-Noord 255, 3905 LW Veenendaal

Algemene Begraafplaats Munnikenhof

Munnikenweg 4 3905 MH Veenendaal

Veenendaal groeide snel aan het begin van de 20e eeuw daardoor kwam er behoefte aan een grotere begraafplaats en die ruimte werd gevonden aan de Munnikenweg. De begraafplaats is in 1917 in gebruik genomen. In 1945 volgde onder leiding van de Nederlandse Heidemij een nieuwe uitbreiding. Er werd een grote rotonde ontworpen waarop de grafvelden aangesloten werden met hun paden. In 1976 werd de begraafplaats nog een keer uitgebreid. De toen aangelegde grafvelden hadden de vorm van rechthoekige kamers, sober en overzichtelijk. Met het nieuwe Rouwcentrum gebouwd in 1985 kreeg de begraafplaats ook een nieuwe ingang. Op de plaats van de oude aula werd een urnenmuur gebouwd. Veel grafmonumenten op het oude deel zijn van hardsteen gemaakt en voorzien van versieringen zoals begin 19e eeuw gebruikelijk was. Typerend voor Veenendaal op andere plaatsen op de begraafplaats zijn de sobere grafmonumenten met een omranding en de aanduiding op de staande steen familie graf en dan een naam. De algemene begraafplaats Munnikenhof kent verschillende afdelingen een Algemeen deel een Rooms Katholiek deel en zelfs een Islamitisch gedeelte. Veenendaal kent rusttermijnen op de begraafplaats van 30 jaar wat overeenkomt met de behoeftes van de inwoners in deze gemeente. Op de Munnikenhof is een eeuw begraaf traditie van Veenendaal zichtbaar en dat verdient extra aandacht. De structuur van de oude begraafplaats heeft de gemeentelijke monumentenstatus ontvangen.

Joodse Begraafplaats Veenendaal Parallelweg

In 1900 werd de joodse begraafplaats in Veenendaal gesticht. Al in de 17e eeuw was er sprake van Joden in Veenendaal. Pas in 1899 was de gemeenschap groot genoeg om over te gaan tot een een eigen begraafplaats. Veenendaal kende 101 joden op 3730 inwoners in 1869. Er is alsnog een zerk geplaatst op het graf van Joseph van Praagh. Hij overleed tijdens een onderduik aan een ziekte in 1943. Op 4 februari 2015 werd die zerk in het Joods metswa onthuld. Rabbijn Shmuel Katz sprak daarbij de volgende woorden: In de Joodse traditie is een grafzerk van belang, omdat een overledene geen goede daden meer kan doen. Hij is als het ware versteend, zoals een steen ook niet kan groeien. De zerk is dus een oproep om in nagedachtenis van de overleden iets goeds te doen voor hem of haar. De zerk is tevens op een bepaalde manier de laatste verbinding tussen de overledene en diegenen die hij achterliet.

Oude Algemene Begraafplaats Veenendaal Weverij

Weverij (tegenover 192) Veenendaal

Meer over Veenendaal

Veenendaal wordt als eerste genoemd in 1566 als veenkolonie van de plaats Rhenen. In de 19e eeuw groeide het dorp uit tot een redelijk belangrijke industrie plaats met linnen- en wol nijverheid en sigarenfabricage. In deze tijd is daar nog maar weinig van terug te vinden. Momenteel wonen er ruim 63000 mensen in de gemeente. Diverse malen zijn er van de aanpalende gemeente Ede stukken grond overgenomen om tegemoet te kunnen komen aan de behoefte aan ruimte in Veenendaal. Pas na de Tweede Wereldoorlog werden stads uitbreidingen wat meer planmatig met nieuwe wijken aangepakt. Daarvoor was het een soort lintbebouwing langs de belangrijkste de belangrijkste straten. De kerkelijke meelevendheid in Veenendaal is hoog te noemen. In 2013 won de stad de Nationale Citymarketing Award voor middelgrote steden.

Onze collectie

Granieten grafstenen

Lees verder

Grafzerken

Lees verder

Ruwe grafstenen

Lees verder

Design grafstenen

Lees verder

Urnament

Lees verder

Restauratie

Lees verder

Menu

Werkwijze i.v.m COVID-19

Als bedrijf hebben en nemen wij de verantwoording voor uw gezondheid en die van onszelf. Wij volgen de ontwikkelingen dan ook op de voet, en hebben besloten om open te blijven. Wel zullen wij het contact beperken.


Wat betekent dit voor u?

Dit betekent voor u dat u op afspraak langs kunt komen in onze showroom en uw wensen kunnen worden besproken. Wel houden wij ons strikt aan de voorzorgsmaatregelen die zijn afgekondigd. Wilt u liever geen afspraak in onze showroom? Dan bieden wij de mogelijkheid om uw wensen te bespreken via telefoon. Wij zullen uw wensen omtrent het gewenste grafmonument bespreken en zullen u een 3D voorstel via mail toezenden. Zo beperken we het fysieke contact en kunnen we u toch zoals u van ons gewend bent, van dienst zijn.
Wij hopen op uw begrip.

Roy Rijksen - Steenhouwerij Rijtink