Grafstenen en grafmonumenten in Maarn

Rijtink grafstenen Maarn worden geleverd vanuit ons eigen steenhouwerij in Veenendaal. Hierdoor is het mogelijk om aan het monument een persoonlijke invulling te geven. Door met u uw wensen te bespreken in onze showroom in Veenendaal creëren we een ontwerp dat aansluit bij uw wensen en het karakter van uw dierbare. Steenhouwerij Rijtink beschikt over een zeer geavanceerd programma, waarmee we ontwerpen in 3D  zodat u een goede indruk krijgt van het eindresultaat. Wij hebben een enorm aanbod en kunnen indien gewenst een ontwerp volledig afstemmen op uw wensen. Wij leveren ook urnamenten, urnenbijzettingen of complete tempels.

Accessoires voor grafstenen in Maarn

Ook leveren wij accessoires voor grafstenen in Maarn zoals; bloembakken, lantaarns, vazen of bronzen ornamenten. De mogelijkheden zijn eindeloos en wij denken graag met u mee en helpen u bij het maken van de juiste keuze.

Restauratie van grafstenen in Maarn

Ook voor restauratie van grafstenen in Maarn kunt u terecht bij Steenhouwerij Rijtink. Wij halen de grafsteen of grafzerk op en restaureren deze volledig in onze werkplaats in Veenendaal. Renovatiewerkzaamheden bestaan uit;

  • Opnieuw beletteren of bijwerken van bestaande belettering
  • Delen van het monument vervangen of renoveren
  • Beschadigingen op monumenten herstellen

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van restauratie van een grafsteen in Maarn? Bekijk onze pagina restauratie

Kom eens langs in onze toonzaal

Wij snappen dat het uitzoeken van een grafmonument een beladen onderwerp kan zijn en helpen u dan ook graag persoonlijk met het maken van de juiste keuze. Daarom nodigen we u graag uit in onze showroom zodat u kunt bekijken welke mogelijkheden er zijn en persoonlijk kennis te maken. Mocht u geen mogelijkheid te hebben om langs te komen, dan maken we graag een afspraak bij u thuis.

Begraafplaats(en) Maarn

Algemene begraafplaats ‘Maarn’
Adres: Jacob van Wassenaerlaan 2, 3951 CM Maarn

Open van zonsopgang tot zonsondergang.

De begraafplaats in Maarn is in 1924 aangelegd naar ontwerp van architect J. Pothoven. In de paden- en hagenstructuur zijn de symbolen voor geloof, hoop en liefde opgenomen: een kruis, een anker en een hart. De graven liggen in gazonstroken langs overwegend rechte paden.

In tegenstelling tot de andere algemene begraafplaatsen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug kent de begraafplaats in Maarn regels over wie er mag worden begraven of bijgezet op deze begraafplaats. De overledene moet op het moment van overlijden woonachtig zijn op het grondgebied van de voormalige gemeente Maarn en in de gemeentelijke basisadministratie zijn ingeschreven. Het college van B&W kan hierop een uitzondering maken als de overledene volgens de gemeentelijke basisadministratie tenminste 15 jaar woonachtig is geweest op het grondgebied van Maarn, of als er andere dringende redenen zijn.

De gemeente geeft op de algemene begraafplaats in Maarn nieuwe graven uit. Er is een keuze tussen particuliere graven of algemene graven.

Bijzondere graven

Op de begraafplaats zijn de graven van twee verzetsstrijders te vinden.

Aula’s

De aula dateert uit 1969 en is beschikbaar voor herdenkings- en afscheidsbijeenkomsten en biedt ruimte voor 100 personen. Er is een orgel in de aula aanwezig.

Onze collectie

Granieten grafstenen

Lees verder

Grafzerken

Lees verder

Ruwe grafstenen

Lees verder

Design grafstenen

Lees verder

Urnament

Lees verder

Restauratie

Lees verder

Menu