Grafstenen Lunteren

Lunteren is natuurlijk voor de firma Rijtink om de hoek. We leveren dan ook gedenkstenen in Lunteren. In onze showroom kunt u vele ideeën op komen doen, wilt u een bezoek aan huis gebracht hebben dan is dat natuurlijk ook altijd mogelijk. Voor ons zijn de vragen die voortkomen uit een uitvaart natuurlijk allemaal zeer vertrouwd. Voor u is het een lastig onderwerp. Wij zijn er dagelijks mee bezig, er zijn niet zo veel vreemde vragen waar we geen antwoord op zouden kunnen hebben.

Liggende grafsteen

Natuurlijke grafsteen

grafsteen

Bijzonder grafmonument

Cirkel orion graniet en zwart graniet

Cirkel orion graniet en zwart graniet

Gemeentelijke Begraafplaats Lunteren

De begraafplaats in Lunteren die al vanaf 1830 bestaat biedt plaats aan twee gedeelten een oud en een nieuw gedeelte. Op het oude gedeelte en het gedeelte rechts van de ingang zijn de oude monumentale monumenten te vinden vaak gemaakt van hardsteen. Zoals een zerk uit 1837 in een classicistische uitvoering. Mooi in een groene boomrijke omgeving.

Gemeentelijke Begraafplaats Lunteren aan de Kerkhoflaan

Kerkhoflaan 16 6741 BN Lunteren

Meer over Lunteren

Lunteren wordt door de inwoners zelf als een hecht dorp ervaren. Het heeft ook een eigen vlag en volkslied op de melodie van ‘Wien Neêrlands bloed’. Op 1 januari 1812 werd Lunteren als zelfstandige gemeente afgesplitst van Ede, maar reeds op 1 januari 1818 werd het herenigd met Ede. Dat er Lunteranen zijn die graag weer een eigen gemeente zouden willen, blijkt uit het feit dat ‘gemeente Ede’ op de plaatsnaamborden soms onleesbaar wordt gemaakt.

Zoals meerdere dorpen in de omgeving, heeft Lunteren een hoog percentage protestants-christenen, waaronder een groot aantal reformatorische christen/ bevindelijk gereformeerden.

In 1907 werd de muziekvereniging Kunst Na Arbeid opgericht en is de oudste nog bestaande vereniging in Lunteren. KNA komt uit in de hoogste afdelingen van de amateurmuziek en is meerdere malen Nederlands kampioen geworden. De vereniging geniet dan ook nationale bekendheid.

Onze collectie

Granieten grafstenen

Lees verder

Grafzerken

Lees verder

Ruwe grafstenen

Lees verder

Design grafstenen

Lees verder

Urnament

Lees verder

Restauratie

Lees verder

Menu