Grafstenen Ede

Ede is natuurlijk vlakbij voor de firma Rijtink. We leveren dan ook gedenkstenen in Ede en als de vraag er naar is ook urnen bijzetmogelijkheden. In onze showroom kunt u vele ideeën op komen doen, wilt u een bezoek aan huis gebracht hebben dan is dat natuurlijk ook altijd mogelijk. Voor ons zijn de vragen die voortkomen uit een uitvaart natuurlijk allemaal zeer vertrouwd. Voor u is het een lastig onderwerp. Wij zijn er dagelijks mee bezig, er zijn niet zo veel vreemde vragen waar we geen antwoord op zouden kunnen hebben.

Liggende grafsteen

Natuurlijke grafsteen

grafsteen

Bijzonder grafmonument

Gedragen hart

Gedragen hart

De Gemeente Ede omvat vijf plaatsen die allen een Gemeentelijke begraafplaats hebben.

Op de begraafplaats van Bennekom na, waar men externe een aula benut, hebben de andere vier een eigen Aula waar de herdenkingsdienst gehouden kan worden. Die aula’s zijn recentelijk gerenoveerd.

De begraafplaatsen zijn iedere dag geopend en tussen zonsopgang en zonsondergang toegankelijk.

edeGemeentelijke Begraafplaats Ede aan de Asakkerweg

Asakkerweg 6, 6718 ZG Ede

Een nieuwe ontwikkeling zijn de natuurgraven in de natuur. Ede overweegt dat aan te gaan bieden aan de Asakkerweg in het stuk tegen het bos aan. De grafrust termijn wordt dan wel 50 jaar en de graven worden wel fors duurder doordat er minder in het gebied passen dan de 1300 die men voor ogen had. Het worden er 700. Ede is niet de eerste die dat aanbiedt.

begraafplaats-edeBegraafplaats Rooms-Katholieke Kerk

Prins Bernhardlaan 30, 6713 MC Ede

Protestantse begraafplaats de Meenthof

Wekeromse buurtweg 9 6733 BE Wekerom

begraafplaats-bennekomBegraafplaats Bennekom

Kerkhoflaan 36, 6721 EZ Bennekom

Begraafplaats-lunterenBegraafplaats Lunteren

Kerkhoflaan 18, 6741 Lunteren

begraafplaats-otterloBegraafplaats Otterlo

Pothovenlaan 44, 6731 AJ Otterlo

begraafplaats-ederveenBegraafplaats Ederveen

Oude Heuvel 2, 6744 WG Ederveen

Overige begraafplaatsen in Ede

Wij gaan niet over de bijzondere begraafplaatsen. Deze worden beheerd door kerkelijke of particuliere instanties.

Aula’s

Op de begraafplaatsen in Ede, Lunteren, Otterlo en Ederveen zijn aula’s aanwezig. In Bennekom kunt u gebruik maken van een gebouw dat buiten de begraafplaats ligt. Dit gebouw is niet van de gemeente.
De Edese aula heeft een familiekamer, een grote zaal met orgel en muziekinstallatie en een condoleanceruimte met eenvoudige keuken. Na het condoleren kan daar koffie, cake, een broodje of naar wens iets anders worden geserveerd. De aula in Lunteren kan zowel voor de afscheidsdienst als voor de condoleance worden gebruikt. U heeft hier de mogelijkheid om koffie te schenken en een broodje te eten. De aula’s in Ederveen en Otterlo zijn soberder maar zijn met enkele aanpassingen geschikt voor de afscheidsdienst en mogelijkheid tot condoleren.

Onze collectie

Granieten grafstenen

Lees verder

Grafzerken

Lees verder

Ruwe grafstenen

Lees verder

Design grafstenen

Lees verder

Urnament

Lees verder

Restauratie

Lees verder

Menu

Werkwijze i.v.m COVID-19

Als bedrijf hebben en nemen wij de verantwoording voor uw gezondheid en die van onszelf. Wij volgen de ontwikkelingen dan ook op de voet, en hebben besloten om open te blijven. Wel zullen wij het contact beperken.


Wat betekent dit voor u?

Dit betekent voor u dat u op afspraak langs kunt komen in onze showroom en uw wensen kunnen worden besproken. Wel houden wij ons strikt aan de voorzorgsmaatregelen die zijn afgekondigd. Wilt u liever geen afspraak in onze showroom? Dan bieden wij de mogelijkheid om uw wensen te bespreken via telefoon. Wij zullen uw wensen omtrent het gewenste grafmonument bespreken en zullen u een 3D voorstel via mail toezenden. Zo beperken we het fysieke contact en kunnen we u toch zoals u van ons gewend bent, van dienst zijn.
Wij hopen op uw begrip.

Roy Rijksen - Steenhouwerij Rijtink