Grafstenen Barneveld

Steenhouwerij Rijtink biedt grafstenen aan in Barneveld. Dat beperkt zich niet alleen tot grafstenen, ook urnenmonumenten of urnamenten behoren indien die gewenst zijn tot de mogelijkheden. Via een gesprek naar wens in onze showroom of bij u thuis komen we tot uitwisseling van ideeen en wensen. Die ideeen zetten we vervolgens om in een persoonlijk grafmonument in Barneveld. De afhandeling van de vergunning en het plaatsen nemen we uiteraard ook voor onze rekening. Bij Steenhouwerij Rijtink bent u daarvoor aan het juiste adres.

Liggende grafsteen

Natuurlijke grafsteen

grafsteen

Bijzonder grafmonument

Gedragen hart

Gedragen hart

Gemeentelijke Begraafplaats

Een ruime parkeerplaats aan de Narcissenstraat met veel groen vormt de toegang tot de gemeente begraafplaats de Plantage. Een modern toegangsgebouw is de ingang. Daarachter strekken zich een groot aantal grafvelden uit. Bij de ingang op de begraafplaats staat een monument ter nagedachtenis van gevallenen in de Tweede Wereld Oorlog. In het zwarte natuursteen is een breuk uitgehouwen en er staat te lezen. Elke oorlog is een breuk in de beschaving. De begraafplaats biedt ruimte voor graven, as bijzettingen en een verstrooiingsplaats. Er worden zoals men dat noemt particuliere graven uitgegeven voor 15 jaar en voor 30 jaar en zelfs voor onbepaalde tijd. Men moet zich daarover goed laten voorlichten want dat kan per vak verschillend zijn.

Gemeentelijke Begraafplaats de Plantage

Narcissenstraat 260 in Barneveld

joodse-begraafplaatsJoodse Begraafplaats

Kallenbroekerweg/Rozenstraat Barneveld

Pal achter de algemene begraafplaats ligt de Joodse begraafplaats van Barneveld. Er liggen joden begraven van de Joodse gemeenschap uit Barneveld maar ook enkele Joodse Nederlanders die in het Joods Tehuis de Schaffelaar zijn overleden. De 700 joden die in Tehuis Schaffelaar verbleven zouden gevrijwaard blijven van deportatie. Ook die belofte hielden de nazies natuurlijk niet. Barneveld had maar een gering aantal eigen joden binnen haar stadsgrenzen.

Meer over Barneveld

Als kerkdorp bestaat Barneveld sinds 1333 terwijl het meer dan 800 jaar oud is zo schat men. Momenteel kent de plaats ruim 30.000 inwoners. In de 17e en 18e eeuw was Barneveld een belangrijk wegenknooppunt op de hessenwegen die door het land lagen. Barneveld lag aan de Grebbelinie dus zowel aan het begin als aan het eind van de Tweede Wereldoorlog was er sprake van fors oorlogsgeweld. Op 16 april bevrijden de Canadezen Barneveld.

Tegenwoordig kent men Barneveld van het pluimvee. Er is zelfs een bepaald kippen ras die de Barnevelder genoemd wordt. Deze kip wordt zowel voor het vlees als voor de eieren gehouden. Nog steeds wordt op de Barneveldse eiermarkt de Nederlandse landelijke eierprijs vastgesteld.

Onze collectie

Granieten grafstenen

Lees verder

Grafzerken

Lees verder

Ruwe grafstenen

Lees verder

Design grafstenen

Lees verder

Urnament

Lees verder

Restauratie

Lees verder

Menu

Werkwijze i.v.m COVID-19

Als bedrijf hebben en nemen wij de verantwoording voor uw gezondheid en die van onszelf. Wij volgen de ontwikkelingen dan ook op de voet, en hebben besloten om open te blijven. Wel zullen wij het contact beperken.


Wat betekent dit voor u?

Dit betekent voor u dat u op afspraak langs kunt komen in onze showroom en uw wensen kunnen worden besproken. Wel houden wij ons strikt aan de voorzorgsmaatregelen die zijn afgekondigd. Wilt u liever geen afspraak in onze showroom? Dan bieden wij de mogelijkheid om uw wensen te bespreken via telefoon. Wij zullen uw wensen omtrent het gewenste grafmonument bespreken en zullen u een 3D voorstel via mail toezenden. Zo beperken we het fysieke contact en kunnen we u toch zoals u van ons gewend bent, van dienst zijn.
Wij hopen op uw begrip.

Roy Rijksen - Steenhouwerij Rijtink