Grafstenen en grafmonumenten in Barneveld

Rijtink grafstenen Barneveld worden geleverd vanuit ons eigen steenhouwerij in Veenendaal. Hierdoor is het mogelijk om aan het monument een persoonlijke invulling te geven. Door met u uw wensen te bespreken in onze showroom in Veenendaal creeren we een ontwerp dat aansluit bij uw wensen en het karakter van uw dierbare. Steenhouwerij Rijtink beschikt over een zeer geavanceerd programma, waarmee we ontwerpen in 3D  zodat u een goede indruk krijgt van het eindresultaat. Wij hebben een enorm aanbod en kunnen indien gewenst een ontwerp volledig afstemmen op uw wensen. Wij leveren ook urnamenten, urnenbijzettingen of complete tempels.

Accessoires voor grafstenen in Barneveld

Ook leveren wij accessoires voor grafstenen in Ede zoals; bloembakken, lantaarns, vazen of bronzen ornamenten. De mogelijkheden zijn eindeloos en wij denken graag met u mee en helpen u bij het maken van de juiste keuze.

Restauratie van grafstenen in Barneveld

Ook voor restauratie van grafstenen in Barneveld kunt u terecht bij Steenhouwerij Rijtink. Wij halen de grafsteen of grafzerk op en restaureren deze volledig in onze werkplaats in Veenendaal. Renovatiewerkzaamheden bestaan uit;

  • Opnieuw beletteren of bijwerken van bestaande belettering
  • Delen van het monument vervangen of renoveren
  • Beschadigingen op monumenten herstellen

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van restauratie van een grafsteen in Barneveld? Bekijk onze pagina restauratie

Kom eens langs in onze toonzaal

Wij snappen dat het uitzoeken van een grafmonument een beladen onderwerp kan zijn en helpen u dan ook graag persoonlijk met het maken van de juiste keuze. Daarom nodigen we u graag uit in onze showroom zodat u kunt bekijken welke mogelijkheden er zijn en persoonlijk kennis te maken. Mocht u geen mogelijkheid te hebben om langs te komen, dan maken we graag een afspraak bij u thuis.

joodse-begraafplaats

Begraafplaats(en) Barneveld

Gemeentelijke begraafplaats ‘De Plantage’
Adres: Narcissenstraat 260 in Barneveld

Een ruime parkeerplaats aan de Narcissenstraat met veel groen vormt de toegang tot de gemeente begraafplaats de Plantage. Een modern toegangsgebouw is de ingang. Daarachter strekken zich een groot aantal grafvelden uit. Bij de ingang op de begraafplaats staat een monument ter nagedachtenis van gevallenen in de Tweede Wereld Oorlog. In het zwarte natuursteen is een breuk uitgehouwen en er staat te lezen. Elke oorlog is een breuk in de beschaving. De begraafplaats biedt ruimte voor graven, as bijzettingen en een verstrooiingsplaats. Er worden zoals men dat noemt particuliere graven uitgegeven voor 15 jaar en voor 30 jaar en zelfs voor onbepaalde tijd. Men moet zich daarover goed laten voorlichten want dat kan per vak verschillend zijn.

Joodse Begraafplaats
Adres: Kallenbroekerweg/Rozenstraat Barneveld

Pal achter de algemene begraafplaats ligt de Joodse begraafplaats van Barneveld. Er liggen joden begraven van de Joodse gemeenschap uit Barneveld maar ook enkele Joodse Nederlanders die in het Joods Tehuis de Schaffelaar zijn overleden. De 700 joden die in Tehuis Schaffelaar verbleven zouden gevrijwaard blijven van deportatie. Ook die belofte hielden de nazies natuurlijk niet. Barneveld had maar een gering aantal eigen joden binnen haar stadsgrenzen.

Onze collectie

Granieten grafstenen

Lees verder

Grafzerken

Lees verder

Ruwe grafstenen

Lees verder

Design grafstenen

Lees verder

Urnament

Lees verder

Restauratie

Lees verder

Menu