Grafstenen Arnhem

Rijtink Grafstenen Arnhem worden geleverd vanuit ons bedrijf in Veenendaal. Wij hebben een enorm aanbod en kunnen indien gewenst ook allerlei grafsteen modellen aanpassen aan uw wensen. Ook voor urnamenten, urnenbijzettingen zijn er vele mogelijkheden en wij kunnen van alles leveren. Restauratie van gedenksteken of een tweede tekst op een reeds bestaand grafmonument, u maakt uw wensen maar kenbaar en bij Rijtink komt men met een passende oplossing. Is het voor u een beladen onderwerp, wij bij Rijtink zijn er elke dag mee bezig en kennen de vele vragen en wensen van nabestaanden als geen ander. U kunt komen kijken in onze toonzaal of wij maken graag een afspraak, om bij u thuis langs te komen.

Liggende grafsteen

Natuurlijke grafsteen

grafsteen

Bijzonder grafmonument

Grafmonument Veenendaal

Grafmonument Veenendaal

Overige Begraafplaatsen in Arnhem

  • Kloosterkerkhof van het Karmelietessenklooster Nazareth Bakenbergseweg

In het Nabij gelegen Elden zijn twee begraafplaatsen te vinden

  • Protestantse begraafplaats het Bonifatiuskerkhof aan de Huissensedijk 10 in Elden
  • Rooms-katholieke begraafplaats Lucaskerkhof Rijksweg West Elden

Grafstenen ArnhemBegraafplaats Moskowa

Waterbergseweg 18 6815 AP Arnhem

In 1873 besloot de gemeente Arnhem om buiten haar stadsgrenzen een nieuwe begraafplaats in te richten. Inmiddels is dat een begraafplaats met meer dan 20.000 graven waar tussen de 40.000 en 50.000 mensen begraven zijn. Moskowa kan zich daarmee in het rijtje van bekende Nederlandse begraafplaatsen scharen zoals Kranenburg, Zorgvlied, Crooswijk en De Nieuwe Ooster. De naam Moscowa komt van de gelijknamige hofstede die vlak bij lag. Die ontleende op zijn beurt zijn naam weer aan een Franse veldslag. Baron van Heeckeren van Enghuizen had die gewoonte als edelman/ militair opgedaan in zijn Franse krijgsdienst.

Op Moskowa zijn Arnhemse hoogwaardigheidsbekleders en bekende personen begraven zoals de tabaksfabrikant Theodorus Niemeyer, Dirk Troelstra (de jongere broer van Pieter Jelles) en Josef Weiss, de Zwitserse muzikant die als Tata Mirando met het gelijknamige zigeunerorkest furore maakte. In 1968 werden twee aula’s gebouwd. Met hun karakteristieke puntdaken en prachtige monumentale glas in lood ramen (van de graficus Jan P.C. van Doorn) zijn ze nog steeds een echt focuspunt op Moskowa. In 1974 opende Moskowa een crematorium.

Op Moskowa vind je monumentaal uitgevoerde graven. In de loop der tijden kwamen er ook kunstwerken en unica ’s bij. Moskowa kent een algemeen- een rooms-katholiek- , een islamitisch en een joods gedeelte. Verspreid over de begraafplaats zijn er ook uitstrooi plekken en bijzetplekken voor urnen aangelegd. Zelf voor het plaatsen van een naamplaatje bij een in memoriam pek is er ruimte ingeruimd. Ook is er een urnenmuur beschikbaar, dan is er net als bij een gewoon graf een plek om naar terug te gaan. Het is van belang dat u zich bewust bent van de plek waar de uitvaart moet plaatsvinden, die bepaalt voor een groot deel uw mogelijkheden en wat u er later kunt plaatsen.
Bij Rijtink kunt u daar natuurlijk altijd informatie over inwinnen wij kennen de situatie ter plaatse

Meer over Arnhem

Arnhem is de provincie hoofdstad van Gelderland en heeft ruim 150.000 inwoners. Gelegen aan de rivier de Rijn was de stad het centrum van de Actie Market Garden in de tweede Wereldoorlog. Een enorme veldslag (die is onder de naam Een Brug te ver verfilmd) was daarvan het resultaat. Vlakbij in Oosterbeek zijn de erevelden van de gesneuvelde geallieerden te vinden. Arneym oftewel Arnhem wordt voor het eerst vernoemd in 893. Arnhem kent Haagse invloeden in zijn dialect doordat rijke Hagenaars in de 18e eeuw buitenhuizen kochten in de bossen rond Arnhem. Ook oud Indië gangers streken in Arnhem neer, het militaire huis Bronbeek is daarvan een gevolg. Arnhem kreeg in de regio een beetje een elitaire uitstraling. H et Haagje van het Oosten werd het genoemd. In 2009 werd Arnhem vanwege de vele parken en monumentale bomen tot Groenste stad van Europa uitgeroepen.

Onze collectie

Granieten grafstenen

Lees verder

Grafzerken

Lees verder

Ruwe grafstenen

Lees verder

Design grafstenen

Lees verder

Urnament

Lees verder

Restauratie

Lees verder

Menu

Werkwijze i.v.m COVID-19

Als bedrijf hebben en nemen wij de verantwoording voor uw gezondheid en die van onszelf. Wij volgen de ontwikkelingen dan ook op de voet, en hebben besloten om open te blijven. Wel zullen wij het contact beperken.


Wat betekent dit voor u?

Dit betekent voor u dat u op afspraak langs kunt komen in onze showroom en uw wensen kunnen worden besproken. Wel houden wij ons strikt aan de voorzorgsmaatregelen die zijn afgekondigd. Wilt u liever geen afspraak in onze showroom? Dan bieden wij de mogelijkheid om uw wensen te bespreken via telefoon. Wij zullen uw wensen omtrent het gewenste grafmonument bespreken en zullen u een 3D voorstel via mail toezenden. Zo beperken we het fysieke contact en kunnen we u toch zoals u van ons gewend bent, van dienst zijn.
Wij hopen op uw begrip.

Roy Rijksen - Steenhouwerij Rijtink