Grafstenen en grafmonumenten in Arnhem

Rijtink grafstenen Arnhem worden geleverd vanuit onze eigen steenhouwerij in Veenendaal. Hierdoor is het mogelijk om aan het monument een persoonlijke invulling te geven. Door met u uw wensen te bespreken in onze showroom in Veenendaal creëren we een ontwerp dat aansluit bij uw wensen en het karakter van uw dierbare. Steenhouwerij Rijtink beschikt over een zeer geavanceerd programma, waarmee we ontwerpen in 3D  zodat u een goede indruk krijgt van het eindresultaat. Wij hebben een enorm aanbod en kunnen indien gewenst een ontwerp volledig afstemmen op uw wensen. Wij leveren ook urnamenten, urnenbijzettingen of complete tempels.

Accessoires voor grafstenen in Arnhem

Ook leveren wij accessoires voor grafstenen in Arnhem zoals; bloembakken, lantaarns, vazen of bronzen ornamenten. De mogelijkheden zijn eindeloos en wij denken graag met u mee en helpen u bij het maken van de juiste keuze.

Restauratie van grafstenen in Arnhem

Ook voor restauratie van grafstenen in Arnhem kunt u terecht bij Steenhouwerij Rijtink. Wij halen de grafsteen of grafzerk op en restaureren deze volledig in onze werkplaats in Veenendaal. Renovatiewerkzaamheden bestaan uit;

  • Opnieuw beletteren of bijwerken van bestaande belettering
  • Delen van het monument vervangen of renoveren
  • Beschadigingen op monumenten herstellen

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van restauratie van een grafsteen in Arnhem? Bekijk onze pagina restauratie

Kom eens langs in onze toonzaal

Wij snappen dat het uitzoeken van een grafmonument een beladen onderwerp kan zijn en helpen u dan ook graag persoonlijk met het maken van de juiste keuze. Daarom nodigen we u graag uit in onze showroom zodat u kunt bekijken welke mogelijkheden er zijn en persoonlijk kennis te maken. Mocht u geen mogelijkheid te hebben om langs te komen, dan maken we graag een afspraak bij u thuis.

Grafstenen Arnhem

Begraafplaats(en) Arnhem

Begraafplaats Moskowa
Adres: Waterbergseweg 18 6815 AP Arnhem

In 1873 besloot de gemeente Arnhem om buiten haar stadsgrenzen een nieuwe begraafplaats in te richten. Inmiddels is dat een begraafplaats met meer dan 20.000 graven waar tussen de 40.000 en 50.000 mensen begraven zijn. Moskowa kan zich daarmee in het rijtje van bekende Nederlandse begraafplaatsen scharen zoals Kranenburg, Zorgvlied, Crooswijk en De Nieuwe Ooster. De naam Moscowa komt van de gelijknamige hofstede die vlak bij lag. Die ontleende op zijn beurt zijn naam weer aan een Franse veldslag. Baron van Heeckeren van Enghuizen had die gewoonte als edelman/ militair opgedaan in zijn Franse krijgsdienst.

Op Moskowa zijn Arnhemse hoogwaardigheidsbekleders en bekende personen begraven zoals de tabaksfabrikant Theodorus Niemeyer, Dirk Troelstra (de jongere broer van Pieter Jelles) en Josef Weiss, de Zwitserse muzikant die als Tata Mirando met het gelijknamige zigeunerorkest furore maakte. In 1968 werden twee aula’s gebouwd. Met hun karakteristieke puntdaken en prachtige monumentale glas in lood ramen (van de graficus Jan P.C. van Doorn) zijn ze nog steeds een echt focuspunt op Moskowa. In 1974 opende Moskowa een crematorium.

Op Moskowa vind je monumentaal uitgevoerde graven. In de loop der tijden kwamen er ook kunstwerken en unica ’s bij. Moskowa kent een algemeen- een rooms-katholiek- , een islamitisch en een joods gedeelte. Verspreid over de begraafplaats zijn er ook uitstrooi plekken en bijzetplekken voor urnen aangelegd. Zelf voor het plaatsen van een naamplaatje bij een in memoriam pek is er ruimte ingeruimd. Ook is er een urnenmuur beschikbaar, dan is er net als bij een gewoon graf een plek om naar terug te gaan. Het is van belang dat u zich bewust bent van de plek waar de uitvaart moet plaatsvinden, die bepaalt voor een groot deel uw mogelijkheden en wat u er later kunt plaatsen.

Onze collectie

Granieten grafstenen

Lees verder

Grafzerken

Lees verder

Ruwe grafstenen

Lees verder

Design grafstenen

Lees verder

Urnament

Lees verder

Restauratie

Lees verder

Menu