Bestaand monument

Dit grafmonument is uitgevoerd in hardsteen en is niet bijgehouden. Enkele onderdelen zijn gescheurd en moeten vervangen worden. De andere onderdelen zullen worden geschuurd en gezoet waardoor het monument er weer als nieuw uit zal zien.

Bestaand monument afhalen

Om het grafmonument te kunnen restaureren in onze eigen werkplaats, moeten de onderdelen worden afgehaald en getransporteerd. Steenhouwerij Rijtink heeft hiervoor een ‘Stone Carrier’. Hiermee kunnen wij de onderdelen zeer zorgvuldig afhalen en vervoeren.

Nieuw materiaal zelfde tekst op maken

De nieuwe onderdelen voor het grafmonument zijn op maat gezaagd in onze steenhouwerij. De tekst wordt hier met de hand gehakt zodat de letters verheven zijn.

Opgehakte letters zwart verfen

Om de verheven letters te schilderen wordt er een stop met verf gebruikt om zo een dunne laag verf op te brengen.

Nieuw en bestaand materiaal schuren en zoeten

Het materiaal van de nieuwe en bestaande onderdelen worden geschuurd en gezoet. Om zorgvuldig te kunnen werken wordt het materiaal op hoogte gelegd door middel van een vacuüm kraan.

Nieuw en bestaand materiaal schuren en zoeten

Om stof en beschadigingen te voorkomen wordt het materiaal geschuurd met stof.

Gerenoveerde banden terug plaatsen

Als alle onderdelen bijgewerkt zijn kunnen deze weer terug geplaatst worden. De gerenoveerde hardsteen banden worden hier met cement ingelegd.

Gerenoveerde banden en roef geplaatst

De binnenkant van de roef wordt extra gesteund zodat deze steviger blijft staan.

Geheel gerenoveerd monument

Hier ziet u het eindresultaat van het gerenoveerde grafmonument.

Wilt u meer weten over de verschillende soorten grafstenen die wij leveren? Bekijk dan onze grafstenen pagina

Menu

Werkwijze i.v.m COVID-19

Als bedrijf hebben en nemen wij de verantwoording voor uw gezondheid en die van onszelf. Wij volgen de ontwikkelingen dan ook op de voet, en hebben besloten om open te blijven. Wel zullen wij het contact beperken.


Wat betekent dit voor u?

Dit betekent voor u dat u op afspraak langs kunt komen in onze showroom en uw wensen kunnen worden besproken. Wel houden wij ons strikt aan de voorzorgsmaatregelen die zijn afgekondigd. Wilt u liever geen afspraak in onze showroom? Dan bieden wij de mogelijkheid om uw wensen te bespreken via telefoon. Wij zullen uw wensen omtrent het gewenste grafmonument bespreken en zullen u een 3D voorstel via mail toezenden. Zo beperken we het fysieke contact en kunnen we u toch zoals u van ons gewend bent, van dienst zijn.
Wij hopen op uw begrip.

Roy Rijksen - Steenhouwerij Rijtink