Mogen we erbij zijn en ook helpen als de gedenksteen wordt geplaatst?

‘Mogen we erbij zijn en ook helpen als de gedenksteen wordt geplaatst?’

Een wens van naaste familie, die op het moment van plaatsing van het monument graag aanwezig wilde zijn. Ieder mens en daarmee ook iedere wens voor een grafmonument is uniek. Daarom stimuleren we mensen om hun ideeën met ons te delen. Wij proberen daarin zoveel mogelijk mee te bewegen.

Er zijn mensen die het fijn vinden om mee te denken in het ontwerp en die bijvoorbeeld zelf een schets maken. Stap voor stap praten we over de vormgeving, de materialen tot aan het vervaardigen. Er zijn ook mensen die het fijn vinden om te helpen bij de belettering in de werkplaats.

Als het grafmonument gereed is maken we een afspraak voor plaatsing. Sommige mensen vragen ons een telefoontje te geven als we de gedenksteen hebben geplaatst. Er zijn ook mensen die, op het moment van plaatsing van het monument, aanwezig willen zijn op de begraafplaats of ons willen helpen bij de plaatsing.

We spreken altijd vroeg af, zodat we alle tijd en rust hebben om met aandacht samen aan de gang te gaan. Stap voor stap nemen we u mee in het plaatsingsproces. U kunt, naar eigen behoefte, kijken of meehelpen om bijvoorbeeld de grond vlak te maken, of bij het lossen van de vrachtwagen. De steen wordt met een tractortje naar het graf gereden en ook daar mogen mensen bij helpen. Vervolgens wordt de onderbouw netjes in lijn gebracht met de omliggende graven, wordt het waterpas gesteld en plaatsen we de staande steen op het graf. De steen wordt met pennetjes gemonteerd en daarna wordt alles keurig afgekit. Bij al deze handelingen mag u helpen als die wens er is.

Soms vinden mensen het fijn om te kijken en het monument na plaatsing schoon te maken en de grond eromheen netjes aan te harken. Het mag en kan allemaal. In samenspraak een monument vervaardigen en plaatsen geeft ons direct duidelijkheid of het aan uw wensen voldoet. Kleine nuances bij bijvoorbeeld het plaatsen van een kei of ruwe steen, kunnen voor u een groot verschil maken. In uw bijzijn kunnen we gelijk op uw wensen anticiperen. We passen net zolang totdat het monument helemaal naar uw tevredenheid is. Want pas als u het juiste gevoel heeft krijgt het moment betekenis en kan het u helpen bij een verdere stap in het rouwproces.

Deel dit bericht!

Menu