Een inkijkje in een bijzonder project..

Op dit moment zijn we bezig met een bijzonder project, namelijk het ontwerpen van een oorlogsmonument. Dat we dit jaar 75 jaar vrijheid mogen vieren, maakt dit project extra bijzonder. Daarom nemen we u graag mee bij de totstandkoming van dit monument. Hieronder kunt u het proces volgen!

Schets monument - Steenhouwerij Rijtink

1. Eerste schetsontwerp monument
In speciale software is samen met de klant een schets gemaakt van het ontwerp. Hiermee komt de ruwe variant van het monument tot stand.

Polijsten en schuren - Steenhouwerij Rijtink

2. Zagen / Polijsten
In onze eigen werkplaats gaan wij aan de gang met het bewerken van het materiaal. We beginnen met zagen. Alles wordt op maat gezaagd. Na het zagen worden alle zichtkanten gepolijst door onze vakmensen. Met speciale schuurschijven schuren wij het oppervlak van het materiaal glad en glanzend.

Letterindeling en Etsen - Steenhouwerij Rijtink

3. De volgende stap; letterindeling en etsen
De volgende stap is de letterindeling. We bekijken welk lettertype en welke lettergrootte past bij het oorlogsmonument. Verder wordt de beroemde foto van luitenant Winters in het monument geëtst. Daarbij worden kleine krasjes aangebracht in het oppervlak van het gepolijste natuursteen waardoor er een levensechte afbeelding ontstaat. 

Belettering - Steenhouwerij Rijtink

4. De vierde stap; belettering van het monument
Als eerste maken wij een gehele opmaak/indeling waarna een rubberen mal uitgedraaid wordt . Deze mal plakken wij vervolgens op de steen en halen de lettertjes er zorgvuldig uit. Na controle word er onder hoge druk, zand op de steen gespoten zodat de letters ingefreesd worden in het materiaal. Door het schilderen van de letters krijgen we een mooi contrast zodat de tekst goed te lezen is.

Deel dit bericht!

Menu